Ordförande har ordet

För många är hösten en härlig tid med återhämtning och rekreation. Många jagar älg, andra föredrar ripjakten. En del åker utomlands, andra jobbar med säsongsväxling. Personligen så är det en utlandsresa bokad för att klämma ur det sista ur sommarkänslan. Känns faktiskt helt ok, trots att jag vanligen hade föredragit naturupplevelser i svenska fjällen. Det har ju nämligen inte varit någon risk för solsting här i Jämtland i sommar...

Vi går också en rolig höst till mötes i BOHST. Under slutet av november drar vi igång årets omgång med guideutbildning. Vi lanserar även en helt ny webbsida. Vi färdigställer dokumentmallar för incidentrapportering, turplanering och eventuellt även mall för ett hållbart avtal som ni kan använda er av vid skotersafarin. Allt för stötta och underlätta för er som kanske hellre fokuserar på värdskapet än juridisk administration. Nationella snöskoterrådet planerar för höstmöte under november och självklart representerar vi turismbranschen även där.

Webbsidan är vi otroligt stolta över. Det är enkelt att hitta information om vår verksamhet, enkelt att få kontakt med oss och/eller våra medlemsföretag och framför allt så ger det er medlemmar mervärde i att BOSHT webbsida kommer att vara synlig och attraktiv vid exempelvis en googlesökning inom relaterade ämnen.

Styrelsen träffades i augusti i Åre med studiebesök hos Åreguiderna inbokat. Vi lyssnade på och fick uppleva hur SLAO arbetar med guideutbildning av cykelguider för downhillcykling. Mycket intressant och nyttigt där vi med stor säkerhet kan ta med oss erfarenheter till utbildningen som ni och era guider går hos oss.

Jag önskar er alla en fin höst och för all del, scrolla gärna runt på vår och er nya samlingsportal / Joakim Armgren

BOHST nya webbsida

För att öka synligheten och medlemsnyttan har BOHST anlitat Furillo för att förbättra och förnya föreningens grafiska profil och webbsida.

Guideutbildningen 2023

Utbildningen med diplomering av snöskoterguider höjer kompetensen och kvalitetsnivån hos leverantörer för att garantera säkra och trygga tjänster baserat på Konsumentverkets ​riktlinjer.

Skapa en bättre och tryggare upplevelse för din konsument, säkra din produkt och öka din konkurrenskraft genom att endast använda diplomerade snöskoterguider i din verksamhet.

Sedan pilotutbildningarna, vintern 19/20, till december 2022 har 160 personer genomgått utbildningen "BOHST 1" och av dessa är drygt 100 idag diplomerade snöskoterguider.

Inför vintern planeras teoripassen under v 47 och praktik v 49.

Mer information.

Snöskoterkonferens flyttas fram

Den planerade snöskoterkonferensen som vi skulle genomföra 3-4 november på temat "Hållbar snöskoteråkning" tillsammans med Nationella Snöskoterrådet måste tyvärr flyttas framåt i tiden. Det beror på att Naturvårdsverket som är samordnare och ansvarig för Nationella Snöskoterrådet har fått nya restriktioner angående att genomföra fysiska konferenser. Vi återkommer med mer information om nytt datum och upplägg.

Agenda

  • 14 november BOHST styrelsemöte.
  • 28 oktober Skoterns dag.
  • 15 november Höstmöte Nationella Snöskoterrådet
  • V 47 och 49 Guideutbildningen.